Opastuksen kesto: 1,5 tuntia

Hinta: 70 €

Elena Ivanintytär tulee vieraiden ryhmää vastaan Turun Linnan aulassa. Hän näyttää vieraille linnaa ja kertoo 1500-luvun ajasta. Hän kertoo, miten Kustaa Vaasa tuli Ruotsin kuninkaaksi.

Elena on kauppiaan tytär Viipurista ja muuttanut aikanaan Turkuun. Nyt hän asuu hienossa kivitalossa Aura-joen rannalla. Hänen mielestään 1500-luku on rauhatonta murroksen aikaa. Hän kertoo seuralaisilleen monenlaisia salaisuuksia ja huhuja kuningas Kustaa Vaasasta. Elena kertoo myös Kustaa Vaasan kahdesta pojasta Eerikistä ja Juhanasta.

Kuulemme myös, miten Kustaa Vaasa kävi kovia taisteluita Turussa ennen kuin hänestä tuli kuningas.  Kuulemme miten Kustaa Vaasan vanhin poika Eerik joutui vankilaan, sekä miten Kustaa Vaasan toinen poika Juhana kosi puolalaista prinsessaa.

1500-luvulla yksi tärkeistä uudistuksista oli uskonpuhdistus. Turun piispaksi oli noussut Mikael Agricola, joka oli itsensä Martti Lutherin oppilas.

Rooliopastuksella vieraat voivat aktiivisesti osallistua opastukselle ja jopa itse ottaa jonkun roolin, esimerkiksi kauppiaana tai katedraalikoulun oppilaana, jne. Eläydymme yhdessä 1500-lukuun ja kuvittelemme itsemme tuon ajan henkilöiksi.

Tervetuloa 1500-luvun roolipeliopastukselle, jossa on mahdollista viettää hauska vanhan ajan hetki!