Opastuksen kesto: 1 tunti

Hinta: 50€


Turun Piispankadulla sijaitsee pienikokoinen upea museo-kokonaisuus «Ett Hem». Turkulaiset Alfred ja Helene Jacobsson testamenttasivat oman kotitalonsa ja sen sisustuksen Åbo Akademin Säätiölle säilytettäväksi museota varten. Museon avajaiset olivat v.1965. Siitä lähtien kaikilla on mahdollisuus tutustua alkuperäisessä asussaan säilytettyyn, 1800- ja 1900-luvun vaihteen suomalaisen yläluokan kotiin.

Astuessamme «Ett Hem» – museoon sisälle syntyy vaikutelma, kuin siirtyisimme ajassa noin 100 vuotta taaksepäin. Talon sisustus näyttää kodikkaalta ja upealta heti eteisestä alkaen. Tuleekin aina sellainen olo, aivan kuin talon isäntäväki kohta tulisi ystävällisesti meitä vieraitaan tervehtimään.

Siirrymme huoneesta huoneeseen ja ihailemme interiööriä, tyylikkäitä huonekaluja, kuuluisien suomalaisten taiteilijoiden maalauksia ja muuta taidetta sekä vanhoja antiikkiesineitä. Monissa huoneissa on talon asukkaiden muotokuvia ja valokuviakin.

Talvisin ennen Joulua kodikas tunnelma museossa lisääntyy – suureen saliin pystytetään koristeltu joulukuusi. Museoväki kattaa talon ruokasaliin joulupöydän vanhan ajan tapojen mukaisesti.

Tervetuloa ihastumaan «Ett Hem» – museoon!