Keskiaikaisesta kauppapaikasta nykyaikaiseksi historialliseksi kulttuurikeskukseksi 

Kierroksen kesto: 2 tuntia
Hinta: alkaen 50€

Turun tuomiokirkkoKaupunkikierroksella on mahdollisuus tutustua sekä Turun historiaan että nykypäivän Turkuun. Kierroksen aikana nähdään monia kaupungin nähtävyyksiä ja kauniita paikkoja, myös historiallinen osa ja Turun nykyinen keskus. Historiallisessa keskustassa astumme sisään vuonna 1300 rakennettuun Turun Tuomiokirkkoon, jossa lepää monia kuuluisia sotapäälliköitä ja piispoja. Tuomiokirkon erikoisena nähtävyytenä on Kankaisten kappeli, jossa sai viimeisen leposijansa Ruotsin kuninkaan Eerik XIV:n puoliso Kaarina Maununtytär, jonka romanttinen ja surullinen kohtalo koskettaa vielä nykypäivänäkin.

Ruotsin vallan ajasta kertoo Turussa vielä toinenkin keskiaikainen rakennus – Turun Linna, joka sijaitsi 1280-luvulla pienellä saarella. Linnan vahvat ja paksut kiviset seinät saavat mahtavuudellaan ohikulkijat ja turistit ihmettelemään.

Turun nykyinen keskusta on Kauppatori. Kauppatorilla sijaitsee kaksi empire-tyylillä rakennettua arkkitehtuurin helmeä: Turun ortodoksinen kirkko, ja ruotsalainen teatteri. Turun ortodoksisen kirkon suunnitteli kuuluisa saksalainen arkkitehti C.L. Engel.

Turun kaupungin symbolina on myös fregatti Suomen Joutsen, joka on rakennettu 1900-luvun alussa Ranskassa. Fregatti on nykyään pysyvästi ankkuroituna ja nähtävänä Turun merimuseon Forum Marinumin alueella Aura-joen rannalla.

Tervetuloa kaupunkikierrokselle ihastumaan Suomen kaikkein vanhimpaan kaupunkiin – Turkuun!  

Katso venäjänkielinen video Tuomiokirkosta:  VIDEO

Katso venäjänkielinen video Turun Vanhasta Suurtorista:   VIDEO