Opastuksen kesto: 1 tunti

Hinta: 50 €

Tulipalot usein tuhosivat vanhaa Turkua. Muistolaatta jalkakäytävällä Turun Maariankadulla kertoo suuresta tulipalosta, Turun palosta vuonna 1827, jolloin Turku kärsi suuria vahinkoja. Monet puurakennukset paloivat poroksi, mutta onneksi eivät sentään aivan kaikki.

Luostarinmäellä yksi alue säilyi palamatta. Vuonna 1940 alueella avattiin Käsityöläismuseo. Vasta-avatun museon alueella asui 1700–1800-luvuilla käsityöläisiä. Puurakenteet ovat niistä ajoista säilyneet tähän asti ja toimivat nykyään museossa eri käsityöläismestareiden työpajoina: suutarin ja kellosepän, ompelijan ja maalarin, kirjansitojan ja kaiteentekijän jne.

Opas johdattaa ryhmän talosta taloon, työpajasta työpajaan ja kertoo tavallisten ihmisten elämästä Turussa 1700–1800- luvuilla. Kesällä voidaan jopa seurata mestareiden työntekoa, esimerkiksi keramiikka-astioiden valmistusta.

Käsityöläisulkomuseossa on vanhanaikaiset kadut ja pihamaa-alueet kaikkine rakenteineen ja kaalimaineen, sekä tämän lisäksi aivan erikoinen tunnelma, aivan kuin te hetkeksi siirtyisitte ajassa taaksepäin 1800-luvulle.

Tervetuloa nauttimaan Käsityöläismuseosta ja sen tunnelmasta!