Opastuksen kesto: 1 tunti

Hinta: 50 €

Aboa Vetus, Turku
Lasten seikkailukierros sijoittuu museon arkeologiseseen näyttelyyn Aboa Vetuksessa, jossa on vanhojen kivitalojen kellareita.

Keskiajalla Aura-joen rannalla sijaitsevissa kivitaloissa asui varakkaita kauppiaita. Talot olivat aivan samanlaisia kuin tämä – museon tiloissa sijaitsevassa pienoismallissa oleva saksalaisen kauppiaan Hans Kaufmannin talo.

Ison kivitalon pihassa on aina vilkasta. Sieltä löytyy itse isäntä ja isännän perhe, sukulaisia, palvelusväkeä, muita kauppiaita jne. Kauppias Hans Kaufmann toivoo, että museon vieraat auttavat häntä yhdessä tehtävässä: pitäisi viedä nahkasäkki rahasepän pajalle! Lapset löytävät kartan, johon on piirretty matkan reitti, ja jonka avulla he voivat etsiä ja löytää rahapajan.

Oppaan kanssa lapset kiertävät museossa ja suorittavat matkalla erilaisia tehtäviä. Museovitriineissä on paljon mielenkiintoisia löytöjä kaivauksista, joita voi katsella. Lapsia varten jokaisen vitriinin kohdalla on aktiviteetteja, että lapset pääsevät kokeilemaan erilaista työntekemistä: esim. koota tiiliseinää tai puuastiaa jne.

Kun lapset näkevät vanhan kaivon, me tiedämme, että rahapaja on lähellä. Tuollahan se onkin! Lapset ojentavat nahkapussin iloiselle rahasepälle ja saavat tästä hyvin suoritetusta tehtävästä hyvän palkinnon: lyödä jokainen itse oman kolikon – onnenlantin!

Tervetuloa seikkailulle Aboa Vetus & Ars Nova- museoon!